+381 64 668 77 46office@snppd.rs08h - 17h

ТЕАТАР ЗА ДЕЦУ “АСКА”

У марту 2008. године театар “Аска” наступа на сцени Театра 78, где осим редовног репертоара организује представе за београдске основне школе.

У децембру 2008. године,  први пут у домаћој продукцији, “Аска” реализује представу “Шрек” на леду. У сарадњи са  најпознатијим  београдским синхроним тимом у уменичком клизању “Младост”, а под покровитељством града Београда, изводи се адаптација филмског хита “Шрек” у леденој хали на Новом Београду, те неколико пута током зиме на отвореном клизалишту Аде Циганлије.

Од децембра 2009. године до данас театар “Аска ” изводи новогодишње представе  на  великој сцени Сава Центра.

Од марта 2011. године  театар “Аска” се сели на велику сцену биоскопа  Шумадија на Бановом Брду. Поред редовног репертоара наставља са организованим представама за основце.

Од августа 2012. године до данас “Аска” је гост на Летњем фестивалу у Бајиној Башти.

У септембру 2013. године театар и званично модификује своје име из “Аска није овца”  у “Аска” и почиње да конкурише на тендерима за позоришне представе у предшколским установама.

У Јулу 2014. године  “Аска “ је део хуманитарне акције “Арт Гест и дечија позоришта” која има за циљ обнову предшколске установе у Обреновцу.

У децембар 2014. године “Аска” постаје један од оснивача  Савеза независних професионалних позоришта за децу.

Од фебруара 2015. године до данас, у оквиру СНППД-а, “Аска” учествуује у реализацији хуманитарне акције ” Хуманост кроз уметност”, која има за циљ да обезбеди финансијска средства за децу којој је неопходна лекарска помоћ.

Аска ансамбл

Аска ансамбл (с’лева): Сандра Арсенијевић, Јелена Грубач, Маша Котаранин, Петар Милићевић, Бојан Лојковић, Владимир Тешовић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Театар “Аска” тренутно у сопственој продукцији има дванаест представа: Петар Пан и Кука баштован, Мускетари, Шрек, Божа пустоловац, Магарећи принц, Закон шуме, Робин Луд, Аудиција за правог гусара, Сер Жиле и снебивљива аждаја, Смехоград, Пипи друга чарапа и Буди друг.

 

Facebook страна: https://www.facebook.com/pages/Aska-nije-ovcA/117872171623010?ref=hl 

 

Спот из представе “МУСКЕТАРИ”:

 

Спот из представе “Шрек”:

 

 

Menu
Facebook
Pinterest
LinkedIn