+381 64 668 77 46office@snppd.rs08h - 17h

ПАТУЉАК

Позориште Патуљак почиње са активностима током 2000-их, кроз рад студената глуме цетињске и београдске академије, потом и професионалних драмских уметника који од 2004. године  почињу да раде под именом `Патуљак`.

Осим сарадње са предшколским установама, школама, и установама културе, Патуљак је и један од учесника- фестивала ( Тиват- 2005, Котор- 2006 ), манифестације Лето на Гардошу (2014), реализатора хуманитарних акција ( `АРТ ГЕСТ и позоришта за децу` за ПУ Перка Вићентијевић; хуманитарно играње за Милу Радуновић и Матеју Мишића из ПУ Чукарица), као и један од организатора и реализатора `Улице отвореног срца- Пожешка 2015`. Позитивну енергију Патуљка осетила су и упознала и деца из Дневне болнице за децу `Проф. Др Светомир Бојанин`, корисници Свратишта у Јеврејској улици…

Позориште Патуљак има тим професионалаца и заљубљеника у позоришну уметност који својим знањем и енергијом чине да наша публика (велика и мала) осети ведрину, дух и поруку- које наше представе носе ( Стела Ромић, Светлана Комад Петровић, Маја Колунџија Зорое, Марија Каровић, Сандра Арсенијевић, Ивана Миловановић, Данило Петровић, Александар Димитријевић, Александра Пантић, Катарина Ристић …).

Актуелне представе- `Четири чаробне речи`, `Народна традиција у 4 годишња доба`, `Љубав је победила`, `Распевана, чаробна, јелка`.

 

 

Menu
Facebook
Pinterest
LinkedIn