+381 64 668 77 46office@snppd.rs08h - 17h

Савез независних професионалних позоришта за децу (СНППД) формиран је у новембру 2014. године, а настао је као резултат сарадње неколико реномираних независних позоришта  за децу: Уна сага сербика, Гуливер, Чарапа, Театрић, Аска и Патуљак.

Највећи, заједнички, пројекат назван „АРТ ГЕСТ И ДЕЧИЈА ПОЗОРИШТА“ замишљен је и спроведен као хуманитарна акција, у трајању од јуна до септембар 2014. године, током које је прикупљен новац за обнову ПУ „Перка Вићентијевић“ у Обреновцу, настрадалој током мајских поплава 2014. године. Пројекат је реализован у сарадњи са Предшколским установама са подручја Београда а уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда.

У новембру, односно децембру 2014. године-  позоришта из Савеза остварују сарадњу са ПУ Чукарица, са сличним циљем- да играјући представе, прикупе финансијскa средства за  децу из дате предшколске установе којој је неопходна лекарска помоћ. Убрзо нови пројекат „ХУМАНОСТ КРОЗ УМЕТНОСТ“ добија још шире размере и у исти се укључују и друге београдске Предшколске установе. Овај пројекат савез посвећено спроводи и данас.

Paznja je okupirana

Поменути пројекти и рад на њиховој реализацији, учврстили су  идеју о удруживању и сарадњи а све у циљу унапређења квалитета драмског стваралаштва за децу и младе и побољшања услова рада и положаја независних професионалних позоришта за децу.

У децембру 2014. године, Савез независних професионалних позоришта за децу је званично регистрован.

Menu
Facebook
Pinterest
LinkedIn